Αυτά τα SUV έχουν τη μεγαλύτερη εγγύηση!

 

Αυτά τα SUV έχουν τη μεγαλύτερη εγγύηση!

H αξιοπιστία ήταν ανέκαθεν μία αρετή για ένα αυτοκίνητο, η οποία στη χώρα μας ήταν πάντοτε σε υψηλό βαθμό επιθυμητή. Και καθώς η οικονομική δυσχέρεια των τελευταίων ετών έδωσε μία άλλη διάσταση στην αξιοπιστία των αυτοκινήτων – και κατά συνέπεια στην κάλυψη που προσφέρει με την εγγύηση του στον ιδιοκτήτη του – ενδιαφέρον έχει να δει κανείς ποια είναι τα μοντέλα εκείνα με τα οποία θα έχει «ήσυχο το κεφάλι του», για ότι στραβό συμβεί, για μεγαλύτερο διάστημα.

Πριν από λίγο καιρό, με το λανσάρισμα του εντελώς νέου Ford Puma, η Ford ανακοίνωνε την προσφορά οκταετούς εγγύησης για το μικρό της SUV. Σε σύντομο χρονικό διάστημα ακολούθησε και το μεγαλύτερο σε μέγεθος Ford Kuga, ένα τυπικό μοντέλο της κατηγορίας C-SUV, που εξαρχής προβλήθηκε ως το πλέον εξηλεκτρισμένο μοντέλο της εταιρείας. Έτσι τα δύο αυτά SUV βρέθηκαν να προσφέρουν τη μεγαλύτερης χρονικής διάρκειας εγγύηση στην αγορά.

Χρειάζεται οπωσδήποτε να έχει κανείς μεγάλη εμπιστοσύνη στο προϊόν που διαθέτει στην αγορά για να προχωρήσει σε μία τέτοια αύξηση στις εγγυήσεις. Θυμίζουμε ότι αρχικά η βασική εργοστασιακή εγγύηση της Ford ήταν διετής. Όμως, ξεκινώντας από το δημοφιλές σουπερμίνι της, το Fiesta, η Ford προχώρησε στη χώρα μας στην παροχή εγγύησης για οκτώ ολόκληρα χρόνια, καταρρίπτοντας κάθε προηγούμενο ρεκόρ. Η εγγύηση αυτή προκύπτει με βάση τη βασική διετή εγγύηση με την προσθήκη του προγράμματος FordProtect. Πρόκειται για μία ολοκληρωμένη κάλυψη πού διαρκεί για 8 χρόνια η 100.000 χιλιόμετρα.

Και αν τα 100.000 χιλιόμετρα δεν σας φανούν αρκετά (αντιστοιχούν σε περίπου 12.500 χλμ. ετησίως) έχετε πάντα τη δυνατότητα να αυξήσετε το όριο αυτό ακόμα και στα 200.000 χιλιόμετρα, με μια μικρή επιβάρυνση, αγοράζοντας κάποιο από τα πακέτα του προγράμματος FordProtect.

Οι όροι της εγγύησης

Διαβάζοντας, δε, τους όρους της εγγύησης καταλαβαίνουμε ότι καλύπτονται όλες οι πιθανές βλάβες – φυσικά με τις τυπικές εξαιρέσεις που συναντάμε συνήθως στους όρους των εγγυήσεων όλων των εταιρειών: δεν καλύπτονται δηλαδή αναλώσιμα όπως τα τακάκια των φρένων, οι ηλεκτρικές ασφάλειες, τα ελαστικά κλπ. Ενώ κατά τ’ άλλα τα δύο νέα SUV της Ford καλύπτονται, όπως και όλα τα μοντέλα της εταιρίας από 2 χρόνια εγγύηση για τη βαφή αμαξώματος και 12 χρόνια για προστασία του αμαξώματος από τη διάτρηση.

Στο παρακάτω απόσπασμα του κειμένου της εγγύησης διαβάζουμε, επίσης, ότι η προσφερόμενη εγγύηση είναι πανευρωπαϊκή, ενώ η Ford Motor Hellas αναλαμβάνει και τα τυχόν έξοδα που θα προκύψουν από τυχόν «επαναπατρισμό» τμημάτων του αυτοκινήτου που αντικαταστάθηκαν:

«Η Ford Motor Ελλάς εγγυάται ότι, εάν οποιοδήποτε από τα καλυπτόμενα μέρη του οχήματος παρουσιάσει βλάβη, η οποία θα οφείλεται σε αστοχία υλικού ή κατασκευής, το εν λόγω μέρος θα επισκευαστεί, ή θα αντικατασταθεί χωρίς χρέωση (βλ. 5.5), από οποιονδήποτε εκ των Εξουσιοδοτημένων Επισκευαστών της Ford-Werke GmbH (Ford Ευρώπης). Αν για οποιοδήποτε λόγο, όπως ενδεικτικά στην περίπτωση που καταστεί αναγκαία η επιστροφή του ελαττωματικού μέρους στην Ford προκειμένου να διαπιστωθεί η συνδρομή εφαρμογής της παρούσας εγγύησης, ο Πελάτης καταβάλλει δαπάνες στο πλαίσιο της Σύμβασης εντός των εγκεκριμένων δικτύων επισκευαστών της Ford των λοιπών ευρωπαϊκών χωρών, η Ford Motor Ελλάς, μέσω των Επίσημων Εμπόρων και Εξουσιοδοτημένων Επισκευαστών του δικτύου αυτής, θα καταβάλει στον Πελάτη τις ως άνω δαπάνες, με την προσκόμιση των σχετικών τιμολογίων αν και εφόσον πληρούνται οι προϋποθέσεις κάλυψης που απορρέουν εκ του παρόντος.»

Ford Fiesta ST-Line 3d

Σημειώστε τέλος, ότι όλα τα Ford που πωλούνται στην Ελλάδα καλύπτονται πλέον από αυτήν την οκταετή εγγύηση, δηλαδή προσφέρεται σε όλα τα μοντέλα δωρεάν η επέκταση εγγύησης μέχρι τα 8 χρόνια / 100.000 χιλιόμετρα.

Μπορείτε να διαβάσετε αναλυτικά για την εγγύηση της Ford κάνοντας κλικ εδώ: Ford Protect All Cars και για την επέκταση της εγγύησης κάνοντας κλικ εδώ: Ford Protect Powertrain

Το οδηγοκεντρικό compact SUV Ford Puma

To νέο Ford Puma ST

Το νέο Ford Puma είναι ένα SUV είναι κομμένο και ραμμένο στα μέτρα της εποχής, με εκείνη την απόσταση από το έδαφος (165 mm) που σου επιτρέπει να κινείσαι με άνεση σε χωματόδρομους και εκείνη την τεχνολογία (ήπια υβριδική – mild hybrid) που του επιτρέπει να δηλώνει παρών στις εξελίξεις με χαμηλότερη κατανάλωση και μειωμένους ρύπους, χωρίς όμως συμβιβασμούς στις επιδόσεις, αφού προσφέρεται με 125 ή 150 ίππους. Έρχεται, δε, να διεκδικήσει μια θέση στην ανερχόμενη κατηγορία των λεγομένων “B-SUV”, αντιπαραθέτοντας τα προσόντα του σε ισχυρούς αντιπάλους όπως τα Citroen C3 Aircross, Hyundai Kona, Kia Stonic, Nissan Juke, Peugeot 2008, Renault Captur, Skoda Kamiq, Volkswagen T-Roc αλλά και Volkswagen T-Cross κλπ. Ταυτόχρονα, αντιπαρατίθεται επίσης με το ήδη γνωστό και παρεμφερούς μεγέθους Ford Ecosport που διαφοροποιείται όμως ως προς τον χαρακτήρα του, καθώς είναι ψηλότερο – και κατά συνέπεια πιο «χωμάτινο».

Δοκιμή του Ford Puma ST-Line 125PS μπορείτε να διαβάσετε κάνοντας κλικ εδώ

Περισσότερα άρθρα για το νέο Ford Puma, τις εκδόσεις, την τεχνολογία και τον εξοπλισμό του μπορείτε να διαβάσετε κάνοντας κλικ εδώ

Ford Kuga: Το ποιοτικό SUV με τους μεγάλους χώρους

Με δύσκολο ανταγωνισμό έχει όμως να αντιπαρατεθεί και το νέο Ford Kuga, που προσφέρει μεγαλύτερους χώρους όχι μόνο από τον προκάτοχό του (είναι κατά 44 mm μεγαλύτερο σε πλάτος και κατά 89 mm μεγαλύτερο σε μήκος) αλλά και πρακτικά από το σύνολο του ανταγωνισμού, ενώ είναι συνολικά αναβαθμισμένο σε όλους τους τομείς και εξοπλισμένο με ένα τεχνολογικό πακέτο με στάνταρ προηγμένα συστήματα υποβοήθησης της οδήγησης, αλλά και υψηλού επιπέδου συνδεσιμότητα.

Το Ford Kuga υπόσχεται επίσης και ένα άλλο επίπεδο πολιτισμού, τόσο λόγω του χαμηλού θορύβου στην καμπίνα, όσο και λόγω της «απορροφητικής» του ανάρτησης. Ενώ ο χώρος επιβατών διαθέτει αυξημένη λειτουργικότητα, με το πίσω κάθισμα να είναι συρόμενο επιτρέποντας την αυξομείωση της χωρητικότητας του πολύ μεγάλου πορτμπαγκάζ μεταξύ 475 και 645 λίτρων.

Το νέο Ford Kuga είναι διαθέσιμο με κινητήρες βενζίνης, diesel, αλλά και σε υβριδικές εκδόσεις.

Δοκιμή του βενζινοκίνητου Ford Kuga 1.5 Ecoboost 150 PS μπορείτε να διαβάσετε κάνοντας κλικ εδώ, ενώ δοκιμή του Ford Kuga 1.5 Ecoblue 120 PS μπορείτε να διαβάσετε κάνοντας κλικ εδώ

Περισσότερα για το νέο Ford Kuga, την τεχνολογία, τις εκδόσεις και τον εξοπλισμό του μπορείτε να διαβάσετε κάνοντας κλικ εδώ

Θυμίζουμε ότι στο άνω άκρο της γκάμας των SUV της Ford συναντάμε το νέο Ford Explorer για το οποίο μπορείτε να διαβάσετε κάνοντας κλικ εδώ

Οι τιμές ξεκινούν για μεν το Ford Puma από τις 20.932 ευρώ στην πλούσια εξοπλισμένη έκδοση “Titanium” ενώ για το μεγαλύτερο σε μέγεθος Ford Kuga ο τιμοκατάλογος στην έκδοση “Trend” ξεκινά από τα 25.171 ευρώ.

Aναλυτικά τις τιμές των SUV της Ford μπορείτε να τις δείτε κάνοντας κλικ εδώ: Τιμοκατάλογος Ford, Ιανουάριος 2021

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

2021 Hyundai Bayon SUV revealed: price, specs and release date

Διαλέγεις στρατόπεδο: 3 ή 4 κύλινδροι;

Δες το πιο πολυτελές «διαμέρισμα» με ρόδες σε τιμή …όνειρου… απατηλού!